НачалоСвятПотребителите на руската разплащателна система "Мир" са се увеличили 20 пъти за...

Потребителите на руската разплащателна система „Мир“ са се увеличили 20 пъти за няколко месеца

Потребителите на руса разплащателна система „Мир“ са се увеличили с 20 пъти това лято в сравнение с миналата година, след като конкурентите ѝ „Гугъл“ (Google) и „Епъл“ (Apple) ограничиха предоставянето на своите платежни услуги в . Това пише руския всекидневник „Ведомости“, цитиран от Ройтерс.

„Алфабет“ (Alphabet), компанията майка на „Гугъл“ (Google), и „Епъл“ (Apple) са сред западните фирми, които ограничиха дейността си в Русия или раво я прекратиха след руската инвазия в .

Руската разплащателна система „Мир“ е приложение, което е разработено от Националната система за картови разплащания на Руската централна банка (NSPK). То е достъпно само чрез мобилни устройства, които са с операционна система „Андроид“ (Android). „Мир“ е една от малкото системи за безконтактно плащане, които са достъпни за хората в Русия, отбелязва Ройтерс.

„Ведомости“ пише, че през юли потребителите на „Мир“ са се увеличили 5 пъти, позовавайки се на представител на Националната система за картови разплащания на Руската централна банка, който не разкрива конкретни данни.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО