Потушени са 149 пожара в страната през изминалото денонощие, пострадали са двама души

Потушени са общо 149 пожара в страната през изминалото денонощие. Пострадали са двама души, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) – МВР на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 196 сигнала за произшествия.
Преки материални щети има при 21 пожара, от които шест – в жилищни сгради, един – в промишлени сгради, два – в спомагателни, временни или паянтови постройки, четири – в транспортни средства, един – в горски масиви, четири – в селското стопанство, един – в съоръжения на открито. Извършени са 42 спасителни дейности и помощни операции, от които 14 при катастрофи в транспортни средства.
Регистрирани са пет лъжливи повиквания.
Вчера в 11:34 ч. в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Сливен е съобщено за пожар в офис в града. Пострадала е жена на 61 г., с леки изгаряния, която след преглед е изписана.
В 19:42 ч. в РДПБЗН – Сливен е съобщено за пожар в къща в гр. Твърдица. Пострадал е мъж на 47 г., с леки изгаряния, който след преглед е изписан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари