Потушени са 76 пожара в страната през изминалото денонощие, няма пострадали

Потушени са общо 76 пожара в страната през изминалото денонощие. Няма загинали и пострадали, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Данните са към 6:00 ч. тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 97 сигнала за произшествия.
С преки материални щети са възникнали 19 пожара. Без нанесени материални щети са възникнали 57 пожара, от които 26 – в сухи треви, горска постеля и храсти, един – в стърнища, 27 – в отпадъци, и три други. Извършени са 18 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства.
Регистрирани са три лъжливи повиквания.
Вчера в 14:37 ч. в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението „(РДПБЗН) – Ямбол е получен сигнал за възникнал пожар в житен блок, намиращ се в землището на с. Воденичане, общ. Стралджа. Произшествието е ликвидирано от два пожарни автомобила с шест служители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) – Стралджа и един пожарен автомобил с трима служители от РСПБЗН – Ямбол. Пожарът е погасен на площ от 260 дка.
В 22:45 ч. в РДПБЗН – Благоевград е получен сигнал за пожар на бунгало в местността Белмекен, обл. Благоевград. За мястото на пожара са изпратени два противопожарни автомобила с общо петима служители. При пристигане на екипа на място е установено, че гори цялото бунгало. Унищожено е бунгалото с прилежащото му оборудване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари