Потушени са 81 пожара в страната през последното денонощие, пострадали са двама души

Потушени са общо 81 пожара в страната през последното денонощие. Пострадали са двама души, съобщиха на сайта си от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР.
Пожарникарите са реагирали на 121 сигнала за произшествия. Данните са към 6:00 ч. тази сутрин.
Преки материални щети има при 14 пожара, от които три са в жилищни сгради, един – в промишлени сгради, два – в спомагателни, временни или паянтови постройки, три – в транспортни средства, един – в горски масиви, и четири – в селското стопанство. Без нанесени материални щети са 67 пожара. Извършени са 31 спасителни дейности и помощни операции, от които седем – при катастрофи в транспортни средства.
Регистрирани са девет лъжливи повиквания.
Вчера в 14:31 ч. в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Пловдив е получено съобщение за пожар в стопанска постройка в с. Крумово. Пострадал е собственикът – мъж на 72 г. с изгаряния по крайниците при опит да гаси. 
В РДПБЗН-Добрич е получен сигнал за пожар в апартамент в града. Пострадала е жена на 62 г., за която, след преглед от екип на Центъра за спешна медицинска помощ, е установено, че е обгазена и е хоспитализирана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари