Повишаване на доходите, безплатни лекарства и продължаване политиката за данъчни облекчения на млади семейства, предлагат от ПП-ДБ

Повишаване на доходите, безплатни лекарства и продължаване политиката за данъчни облекчения на млади семейства, предлагат в своята визия за България от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Коалицията представи своя план за управление с клип във фейсбук страницата си под надслов „Мнозинство за нормална европейска България“.  
Ще продължим да работим за европейска икономика и европейски доходи. Това означава да следваме икономически модел, при който доходите растат, а неравенствата намаляват, се посочва в плана. Той предвижда разпределяне на данъците към по-голяма част от населението под формата на заплати, пенсии, средства за образование и здравеопазване. Без промяна са данъчните ставки.
От ПП-ДБ предлагат удвоени данъчни облекчения за работещи родители от 600 лв. на 1200 лв. за всяко дете и значително повишаване на данъчните облекчения за кредити за първо жилище за млади семейства. 
Пенсиите да се осъвременяват с по-голям темп от ръста на заплатите или инфлацията. Минималната работна заплата да достигне 50 процента от средната за страната, предвижда още визията на ПП-ДБ. 
В здравеопазването приоритет са осигуряване на безплатни лекарства за диабет, сърдечносъдови заболявания, неврологични и респираторни болести, както и намаление на доплащанията за медицински изделия и консумативи чрез остойностяването им през клинични пътеки.
Минималните заплати на медицинските специалисти да станат най-малко 80 процента от средната работна заплата, а стартовата заплата за млад лекар да е равна на средната за страната. 
Продължаване на съдебната реформа и попълването на институциите на съдебната власт с независими и компетентни членове и приемане на новия Закон за съдебната власт. Продължаване на борбата за реформа в службите за сигурност, са сред акцентите в програмата.
Основен приоритет остава развитието на кадрите в Българската армия и грижата за техните семейства. 
От ПП-ДБ ще работят за ускорено влизане на България в сухопътен Шенген и влизане в еврозоната от 2025 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари