НачалоСвятПожар в Хонгконг остави 20 000 домакинства без електричество

Пожар в Хонгконг остави 20 000 домакинства без електричество

в глобалния финансов център Хонконг остави 20 000 домакинства без електричество на фона на горещо и влажно време. Правителството на града иска разследване на а, съобщава агенция Ройтерс.

Доставчикът на електричество CLP Power съобщи, че един от кабелните му мостове в северния квартал Юен Лонг се е запалил, прекъсвайки електрозахранването на около 160 000 клиенти. Не е имало наранявания, се казва в съобщението.

Захранването на основните услуги, включително болници и железопътни линии, беше възстановено, но ще са необходими още два дни, за да се възстанови доставките на останалите 20 000 клиенти, се казва в изявление на компанията.

Правителството каза: „Разбираме, че инцидентът с прекъсване на електрозахранването в това много горещо време е засегнал силно обществеността и ние дълбоко съжаляваме за това“. Прогнозата за максимална температура в Хонконг за сряда и четвъртък беше 31 градуса, с висока влажност.

Правителството добави в изявлението си, че е поискало от CLP Power да установи причината за инцидента и да представи доклад.

Бюрото по то заяви, че десетки училища в района са останали без и ще трябва да спрат учебните занятия.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО