Пожарникари, горски и доброволци спасиха от пожар 40 декара гора край котленското Малко село

Рекламирай в beZpartien.bg

Пожарникари, горски служители и доброволци спасиха от пожар 40 декара смесена гора в землището на котленското Малко село, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Сливен.
Сигналът е получен на 24 март в 15:43 часа. Пожарът е възникнал от запалени сухи треви. В гасенето са участвали трима служители на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН)-Котел, двама служители на Държавно горско стопанство-Тича и двама доброволци. Произшествието е ликвидирано, без да причини преки материални щети.
От полицията съобщават и за случай на пожар в къща, намираща се в новозагорския квартал „Шести“. Произшествието е станало на 23 март около 23 часа часа и е ликвидирано от един екип на РС (ПБЗН)-Нова Загора. Пострадали няма. Спасени са две сгради. Причинени са материални щети – унищожена е покъщнина и са опушени стени. Причината за пожара е небрежност – собственикът е пушил цигара в нетрезво състояние. 
По думите на главен инспектор Стефан Димитров, началник на РСПБЗН в Сливен, най-честите причини за възникване на пожари са небрежност при боравене с открит огън и оставени без надзор отоплителни уреди. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *