Пожарникарите в Разградско са реагирали на 495 сигнала за произшествия от началото на годината

Рекламирай в beZpartien.bg

Пожарникарите в Разградско са реагирали на 495 сигнала за произшествия от началото на годината, ликвидирани са 387 пожара, съобщиха от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН). Пожарите с преки материални щети са 69. Близо половината от тях са в жилищното стопанство, а над 23 на сто са в транспорта, складирането и пощите. Потушените през периода пожари без материални загуби са 318, като най-много от инцидентите са в сухи треви и отпадъци. По данни на дирекцията, една от основните причини за възникналите пожари остава късо съединение и небрежност при боравене с отоплителни и нагревателни уреди.
Дежурствата с пожарна техника през отчетния период са 23, а техническа помощ е оказана в 59 случая. Служителите на противопожарната дирекция са участвали и в 93 аварийно-спасителни и помощни операции. Освен в област Разград, огнеборците са оказали съдействия и на свои колеги от други региони. От януари досега огнеборците са реагирали на 15 лъжливи повиквания. За периода няма загинали граждани в Разградско при пожари, пострадали са четирима жители на областта. За разглеждания период средната интензивност на повикванията за РДПБЗН – Разград е 1,95, отчитат от противопожарната дирекция. 
За БТА директорът на дирекцията комисар Емилиян Станев заяви, че пожарните служби в региона са обезпечени технически, няма проблем и с кадровия състав. 
Разградските огнеборци отбелязват професионалния си празник с редица инициативи. До 17 септември са организирани дни на отворените врати, демонстрации в детски градини, обучение на подрастващите и населението за повишаване културата на безопасност, представяне и популяризиране на професията на пожарникаря и спасителя. В рамките на традиционната седмица на пожарната безопасност бяха наградени и победителите в областното ниво на международния конкурс „С очите си видях бедата”.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *