Пожелания за здраве, благополучие и вяра в доброто отправиха политически лидери по повод Възкресение Христово

Пожелания за здраве, благополучие и вяра в доброто отправиха политически лидери по повод Възкресение Христово. „Христос Воскресе! Светли празници!“, написа председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук.
Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“, пожела в социалната мрежа: „Нека светлината победи тъмнината! Нека любовта победи омразата и завистта! Нека всички сме по-добри, по-смирени и с повече надежда!“.
Председателят на ДПС Делян Пеевски поздрави всички православни християни с най-светлия християнски празник и им пожела здраве, мир, доброта и благоденствие. „Нека пречистващата сила на Възкресението, символизиращо новото начало, озари сърцата и домовете ви. Така, заедно с хората, независимо от техния етнос и  религия, бихме постигнали една по–добра България за нашите деца, родители и близки“, посочи той, цитиран в съобщение на пресцентъра на ДПС. 
Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“, във видеообръщение във Фейсбук каза, че „на този ден, трябва да си зададем един много важен въпрос – вярваме ли в бъдещето на България и в българския народ. Можем ли да направим така, че да сме достойни наследници на своите предшественици“. Костадинов подчерта, че докато ни има нас, българите, ще я има и България и пожела на хората да са здрави.
Корнелия Нинова, председател на „БСП за България“, също отправи видеопослание за празника в социалната мрежа: „Нека Великден донесе светлина и топлина във всеки дом, нека има здраве, любов и благополучие във всяко семейство и никога не губете вяра в доброто“.
В днешния ден е най-подходящо да благодарим на Бог, да си пожелаем най-вече здраве, на себе си, на близките си, на всички хора, които обичаме, за които се грижим и на всички българи, написа във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.  Той отбеляза, че вярата е това, „което ни е запазило българи в най-мрачния период на българската история в продължение на 500 години“ и ни е накарало да извършим изумителни геройства.
Възкресение Христово, или Великден, е денят, в който християните празнуват Възкресението на Сина Божи Иисус Христос на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан. Със смъртта си Иисус Христос е изкупил греховете на човечеството, а с Възкресението си дал надежда за живот след смъртта. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари