ПП-ДБ съобщиха, че ще внесат сигнал в прокуратурата и ДАНС за проверка на разрешението за създаване на частна детска болница

„Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ще даде на прокуратурата и Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) решението за създаване на частна детска болница, съобщиха от пресцентъра на коалицията.
„Вчера служебното правителство взе решение да одобри създаването на частна детска болница в София. Нелогично решение, което обаче не ни изненадва“, коментират от политическата сила.
Детската болница и грижата за здравето на нашите деца е кауза от огромно значение за цялата страна и от години е забавена и оплетена в микс от популизъм и опити за прокарване на частни интереси, коментират от ПП-ДБ. Те отбелязват, че кабинетът „Денков“ е посочил решение, но съпротивата е била огромна. Сега всички разбраха защо, допълват от коалицията.
„Здравната мафия, която от години държи в задушаваща хватка цялото българско здравеопазване и се бореше срещу нашите решения за създаване на национална детска болница, днес си осигури политическата подкрепа за създаване на болница от частен инвеститор“, коментират от ПП-ДБ.
Според тях изграждането на частна болница в този вид опорочава каузата за национална болница, която да осигури безотказен достъп на всички нуждаещи се и поставя под риск осигуряването на достатъчен по брой и квалификация персонал в бъдещата държавна структура.
Ще търсим отговорност за решението и всички последствия от него с всички средства на политическата и институционална система, заявяват от коалицията. Според тях е крайно време служебният кабинет да се откаже от големите национални теми и да се залови с единствената задача, която Конституцията му вменява – да организира честни избори. 
ПП-ДБ ще внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС за проверка на условията, при които е издадено разрешението, както и на анализа на потребностите от разкриване на частната болница, който е извършен, заявяват от коалицията и призовават президента, назначил служебното правителство и служебния премиер Главчев да предприемат действия за оттегляне на взетото решение. 
По-рано днес президентът Румен Радев призова правителството да преосмисли взетото решение за създаването на частна детска болница, а народните представители да упражнят контрола върху действията на изпълнителната власт, за който са поели отговорност. Позицията на президента по повод решението на Министерския съвет за одобрение на проекта за строеж на частна детска болница „Мама и аз“ беше разпространена от прессекретариата на държавния глава.
 
 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари