ПП-ДБ ще отправи искане до президента за оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, каза Явор Божанков

Нашата позиция, че Калин Стоянов трябва да си подаде оставката, се затвърди, вътрешният министър не може да се справи с проблемите в МВР. Това заяви пред журналисти в Народното събрание депутатът Явор Божанков от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Калин Стоянов беше изслушан в парламента относно пребитото момче от мъж с жилетка на „Делта Гард“ в „Кайт бар“ на плажа Градина в Созопол в нощта срещу 1 юли. Ще отправим искане до президента Румен Радев, което ще предоставим публично с нашите мотиви, обясни Божанков.
Той не разсея съмненията, че служители „събличат пагона“ и обличат униформите на частни охранителни фирми, Калин Стоянов не можа да отговори защо извършителите на престъплението не са задържани на самото място. Не можа да даде смислен отговор какви мерки ще вземе, защото е очевидно, че кадровият подбор страда от системни пороци, коментира Божанков. По думите му „Делта гард“ е сраснала със структурите на МВР.
Трябва да се направи проверка на тази охранителна фирма, защото не може да покрие със своя числен състав договорите, които сключва за охрана на обекти, особено по Южното Черноморие, коментира депутатът Стела Николова от ПП-ДБ. Има голяма вероятност една сериозна част от полицейските служители, които работят по Южното Черноморие, да събличат своите униформи и да обличат жилетките на „Делта гард“, добави тя. Според нея е нелепо обяснението на „Делта гард“, че полицаят си е намерил сам жилетка, за да влезе на събитие безплатно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари