ПП – ДБ ще стои и отстоява своите политики дори и да е в ролята на опозиция, каза в Перник Кирил Петков

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков, който е и водач на листата на партията в Перник на предстоящите парламентарни избори през юни, присъства на среща със симпатизанти от областта. На нея беше обсъдена промяната през последните десет месеца по време на коалиционното управление с политическа партия ГЕРБ.
Той коментира, че в момента има сделка в България и тя е свързана с това, че лично Делян Пеевски държи голяма част от перманентната власт в прокуратурата, службите и регулаторите.  
„Пеевски гарантира на Борисов, че докато държи тази власт, той може да е спокоен. ГЕРБ от своя страна гарантират, че с техните гласове няма да има реални реформи, а ще си говорим само на хартия. Нашата задача като свободни граждани е да счупим тази завера, за да продължим с реформите, които искаме“, заяви Петков.
Във връзка с бъдещето управление след изборите, той потвърди, че ПП – ДБ ще стои и отстоява своите политики дори и да е в ролята на опозиция. 
„Ако ГЕРБ успее да се отърве от захвата на Пеевски, ние можем да седнем да говорим с тях по договора, който им бяхме сложили на масата с ясни дати за реформа. Ако не се отърват от зависимостта му, то тогава ще стоим и ще се борим от страната на опозицията“, каза съпредседателят на ПП.
Той определи месеците, в които са управлявали заедно с ГЕРБ, като трудни. Въпреки това избирателите на ПП – ДБ са разбрали, че не са подведени, каза той. Сред постигнатите успехи през десетмесечното управление Петков посочи увеличението на минималната работна заплата и средните доходи много над инфлацията, осигуряването на безплатни лекарства за кардиоболните, намаляването на неравенството у нас, което, по думите му, се случва за първи път, откакто страната ни е член на Европейския съюз и др.
Във връзка с решението Бойко Рашков да бъде на второ място в листата на партията за парламентарните избори в Перник, Петков посочи, че той го заслужава, защото е единственият министър на вътрешните работи открито противопоставил се на корпоративния и купен вот.  
На днешната среща в Перник заедно с Петков бяха още бившият премиер Николай Денков и бившият финансов министър Асен Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари