НачалоБългарияПП гради структури в селата

ПП гради структури в селата

Колкото и виртуален да е оследък животът, без реални хора и работа на терен нищо не става – до този извод явно е стигнала . При учредяването си през април формацията твърдеше, че ще е „облачна партия“, „ще живее основно в интернет“, няма да изгражда „отживели йерархии“, дори щяла да функционира без местни структури. Обаче в момента се основават структури дори в малки населени места, избират се координатори, наемат се на заплата… – все елементи от традиционния партиен живот – без които не може, след о формацията освен за парламентарни сега, се стяга и за местни избори догодина.

Най-видимо процесът върви във Варненска област. Структури са изградени вече във Вълчи дол, Бяла, Провадия и дори село Приселци, община Аврен. Същото се случва и в другите региони, макар да липсва информация в публичното пространство. Областният координатор за Благомир Коцев ( доскоро) съобщи пред „Сега“, че процесът наистина обхваща цялата страна. „Действа се вертикално“, поясни той, имайки предвид, че структурирането върви от по-големи към по-малки селища.

„Сега“ научи, че в Плевенска област се търсят хора на 8-часов работен ден за около 1000 лв. заплата. Задачата на наетия е да помага в изграждането на местни структури и на изборите.

Реално процесът тече заедно със събирането на членове за нните комисии и застъпници. От някои региони долитат новини, че набирането им отново върви по традиционния за партиите начин: виден член на ПП (бивш депутат, например) се обръща към опитен изборджия от съответното селище да му намери хора; скоро хората са намерени – без значение, че преди са го правили за други партии; без значение също, че изборджията в момента ейства и на други формации.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО