Празничен концерт по случай деня на Петрич ще събере тази вечер жители и гости на града

Празничен концерт по случай деня на Петрич ще събере тази вечер жители и гости на града. Официално южният град отбелязва своя празник на 6 май, в деня на църковния празник на св. вмчк Георги Победоносец. Това е прието с решение на Общинския съвет от 15 април 1994 г., сочи справка на отдел „Справочна“ на БТА. Тържествените прояви започнаха на 29 април с Международния детски конкурс „Южни слънца“ и ще продължат до утрешния ден. 
Днес в 11:00 часа градският площад ще бъде озвучен от празничния концерт на Вокално студио „Сгушена звездица“ – „Великденски камбани“. През деня са предвидени и народни борби, а в 20:00 часа ще започне празничният концерт „Петрич – моят град“. В него ще вземат участие възпитаници на Центъра за личностна подкрепа, Народно читалище „Братя Миладинови – 1914“ и Вокално студио „Сгушена звездица“. Гост изпълнители ще бъдат Орлин Горанов, Мариана Попова, Маргарита Хранова, Стефан Илчев, Милица Божинова, Даниел Цочев и Елена Попова. 
За утре е предвидена празнична литургия в храм „Свети Георги“, традиции и обичаи свързани с Гергьовден, а в 10:00 часа е предвидено полагане на цветя и венци на българския военен мемориал в гробищния парк. В 11:00 часа, на градския площад ще започне „Гергьовден е…“ – народно веселие с участието на Володя Стоянов, Бояна Карпатова и оркестър „Щуро маке“. В него ще участват още и възпитаниците на Фолклорна формация „Хераклея“, Общински детски комплекс и Народното читалище. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари