Празничен концерт подари Центърът за работа с деца в Разград на жителите и гостите на града

Празничен концерт с участието на своите възпитаници подари Центърът за работа с деца в Разград на жителите и гостите на града по случай Международния ден на детето. На откритата сцена на „Ронда“ малките мажоретки с ръководител и хореограф Емилия Борисова се представиха с танците „Розов танц“, „Пей и танцувай“, „Марш с батони“ и „Танц с батони“. В празничната програма със свои изпълнения участваха децата от танцовата формация „К-поп“ с ръководител Диана Атанасова, възпитаничките на Свилена Дечева от класа по поп пеене Ирем, Ади, Габриела и Жанет-Мари и китаристи с ръководител Валентин Стоянов. На сцената се качиха и момчетата и момичетата от Детската танцова школа „Хорце“ с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов, които приповдигнаха настроението с изпълненията си „Синаговско настроение“ и „Пирински песни“. Магията на фолклорния танц завладя и малки, и големи, които се убедиха за пореден път в таланта на малките танцьори. Специално за празника на Центъра за работа с деца пристигна и клоунът Пепе, за да забавлява и децата, и възрастните.
Традиционно Центърът за работа с деца отличи и тази година с плакети свои възпитаници, които завършват средното си образование. Призовете си осемте абитуриенти – Таня Гунчева, Мелда Паша, Мелиса Мюстеджебова, Зорница Панова, Бурчин Али, Мелих Хълми, Йоана Петкова и Теодор Тодоров, получиха от кмета Добрин Добрев. Директорът на Центъра Даниела Куртева връчи специална награда на Хелин Али от Школата по изобразително изкуство, която е отличена с призовото второ място в националния конкурс за детска рисунка „Детство мое – реално и вълшебно“ в Ловеч.
Куртева изрази гордостта си с постигнатото от възпитаниците на Центъра през изминалата учебна година. Тя заяви за БТА, че своите способности и дарования в различните форми на извънучилищното звено развиват 834 ученици от всички разградски училища. През летните месеци други около сто деца ще имат възможност да играят и се забавляват, да намерят нови приятели, да натрупат нови знания и умения във временните групи, които ще бъдат разкрити в Центъра. По думите на Куртева програмата на лятната инициатива и тази година ще е разнообразна. Летните занимания по интереси започват на 10 юни и ще бъдат водени от петима преподаватели. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари