Празнична литургия за Благовещение беше отслужена в параклиса на Богословския факултет на Софийския университет

Рекламирай в beZpartien.bg

На Благовещение – голям празник за християните, и денят, в който Света Богородица научава, че ще стане майка на Божия Син, бе отслужена празнична Света Божествена литургия в академичния параклис на Богословския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски‘‘, съобщиха от висшето училище.
През тази година празникът Благовещение съвпада с началото на втората седмица от Великия пост. Затова неговото празнично настроение и молитвено последование се откроява със своята тържественост на фона на молитвеното настроение по време на великопостните богослужебни последования.
В богослужението в параклиса на Богословския факултет на СУ участваха преподаватели и студенти от факултета. Предстоятелстващият свещеник ставрофорен иконом Стефан Стайков се обърна към празнуващите с пастирска проповед и произнесе вдъхновено слово за християнската надежда за спасение и за радостта, която изпълва сърцата на вярващите в празничния ден.
В своята проповед той акцентира на радостта от изпълнението на Божия промислителен план за спасението на човешкия род и осъществяването на надеждата на старозаветното човечество за раждането на Спасителя на света, отбелязват от СУ „Св. Климент Охридски“. /ЙВЛ
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *