Празник на чесъна организира за седми път читалището в търговищкото село Пробуда

Празник на чесъна организира за седми път читалището в търговищкото село Пробуда. От настоятелството на Народно читалище „Родина – 1927“ в населеното място отправят покана за участие в тематичен кулинарен конкурс и музикална програма. 
Традиционният празник на чесъна през тази година ще бъде на 8 септември, съобщи за БТА читалищният секретар Анета Кирчева. 
Кулинарният конкурс за ястия с чесън се организира в четири категории. Домакините ще могат да представят топло или студено предястие, основно ястие или тестено изделие, в приготвянето на което задължителна съставка е характерният зеленчук. В надпреварата могат да участват представители на читалища, пенсионерски клубове, училища и други организации, без възрастови ограничения, посочват организаторите. 
Жури ще дегустира и оцени кулинарните експонати и във всяка от категориите ще бъдат определени първо, второ и трето място. Отличените ще получат грамота и предметна награда, а всички ще получат грамота и сувенир.
Организаторите допълват, че участниците в кулинарния конкурс имат право да се изявят и в музикалната програма. Заявки се приемат до 30 август.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари