Предаването на протоколите от секционните избирателни комисии върви бавно и има много сборни грешки, каза Полина Витанова

Предаването на протоколите от секционните избирателни комисии (СИК) от 23-ти многомандатен избирателен район (МИР) върви бавно и има много сборни грешки. Това посочи пред БТА Полина Витанова, секретар на 23-та Районна избирателна комисия (РИК).
За 23-ти 25-и МИР протоколите се предават в „Арена София“, а за 24-и – в „Арена Асикс“. В „Арена София“ първите СИК, които започнаха да предават протоколите си, са от 23-ти МИР. От 23 МИР 633 СИК трябва да предадат протоколите си, от 24 МИР – 500, а от 25 МИР – 509. 
Очаквани са грешките, има много цифри с толкова много кандидати и преференции за тях, обясни Витанова. СИК пристигат поетапно и все още не всички са стигнали до „Арена София“.
Трудности нямаше, денят мина идеално, разказа пред журналисти член на секция от Казичане. Които оползотвориха времето през деня и си прочетоха правилника се справиха доста бързо, другите два часа по-късно, обясни той за попълването на протоколите.
Всичко мина плавно, нямахме проблем с машините, разказа друг член на комисия. По думите му при предаването на протоколите всичко се е случило много бързо.
Към 01:00 часа по малко повече от 100 секции от 23-ти 25-и МИР са стигнали до предаването на протоколи, показва екранът в залата.
Приемането на протоколите от секционните избирателни комисии няма да приключи до утре на обяд, прогнозира по-рано днес секретарят на 23-та РИК Полина Витанова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари