Предлагат неврохирурга проф. д-р Явор Енчев за почетен гражданин на Силистра

Постъпило е предложение за удостояване със званието „Почетен гражданин на Силистра“ на неврохирурга проф. д-р Явор Енчев. То е публикувано на сайта на местния Общински съвет.
Предложението е от председателя на Народно Читалище „Родолюбие“ в село Айдемир – Стоян Орманджиев. В мотивите се казва, че проф. Енчев е спасил хиляди човешки животи. Той е университетски преподавател и доброволец за обучаване на специалисти в чужбина. Проф. Енчев е известен с многократната си финансова подкрепа за различни културни и социални организации, както и за участията на ученици в различни конкурси, олимпиади и състезания.
Общинският съвет в Силистра ще връчи и наградата „Студент на годината“ за 2024 г., която ще отличи най-изявения студент от региона. Наградата цели да насърчи младите хора към академични и лични постижения, като подчертава важността на образованието и упоритата работа. За приза е предложена Грета Александрова, студент във филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев“ в Силистра. Тя е номинирана за отличен успех, трайни интереси и научноизследователската дейност. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари