Предприети са мерки Традиционният търговищки панаир да премине при добър обществен ред и без инциденти

Засилено ще бъде полицейското присъствие в Търговище в седмицата на Традиционния пролетен панаир в града (13-19 май). Това се налага за обезпечаването на реда и сигурността на гражданите и гостите по време на панаира, както и на безопасността на движението. Ангажиран е целият състав на Районното управление (РУ) – Търговище, както и служители на Областната дирекция (ОД) на МВР, съобщи говорителят на институцията Ани Кръстева.
За осигуряване на добър обществен ред през панаирната седмица полицейското присъствие ще бъде засилено, особено в районите, където се очаква струпване на значителен брой хора във връзка с различни  прояви, както и в районите на автогарата, жп гара Търговище, подстъпите към изложението и централната част на града.
По време на панаира за регулиране на потоците от влизащи на изложението и напускащи го граждани са изградени временни контролно-пропускателни пунктове към подстъпите за форума. Със съдействието на  община Търговище са организирани временни охраняеми паркинги на улиците “Богомил”, “Боровец“ и „Ст. Куцаров“.
Ограничено е движението на моторни превозни средства (МПС) в зоната на панаирното изложение, както и в подстъпите към него. Временно преустановено е движението на автомобили по ул. „Мургаш“, по ул. „Кап. Данаджиев“ – кръстовището с „Боровец“, и входната алея откъм ресторант „Борово око“, като се осигури само един подход за влизане на МПС.
С  оглед недопускане на  автомобили в районите, където се очаква събиране на много хора, чрез поставяне на подвижни прегради (бариери) ще бъде преустановено движението в участъците: ул. Мургаш“ – ул. „Морава“, ул. „Морава“ – ул. „Кап. Данаджиев“, улицата срещу стълбището за комплекс „Боровец“,  и ул. „Кап. Данаджиев“ – ул. Мургаш“.
 Със заповед на кмета на община Търговище, движението на МПС под какъвто и да е предлог на територията на панаира е преустановено за времето от 10 до 23 ч, като на водачите на МПС, зареждащи щандовете и търговските обекти, са издадени пропуски с визиран час и маршрут на придвижване.
През панаирната седмица в района на изложението и на панаира ще бъдат изградени два пункта, където ще дежурят полицейски служители.
 От полицията напомнят на гражданите, че е важно да проявят повишена бдителност, за да не станат обект на джебчийски кражби. 
В случай че са потърпевши от инцидент или станат свидетели на такъв, гражданите следва незабавно да сигнализират на тел. 112, в изградените в района на изложението полицейски пунктове или на намиращ се най-близко до тях полицейски служител, допълват от полицията в Търговище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари