Председатели на Общински съвети подготвят предложения за законодателни промени

Председатели на Общински съвети от цялата страна подготвят предложения за конкретни законодателни промени, съобщиха от Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България (НАПОС-РБ), след заседание на Управителния съвет и на Контролния съвет на организацията в Арбанаси. Предложенията ще бъдат внесени в парламентарните комисии веднага, след като бъдат сформирани.
По време на заседанието са обсъдени инициативи за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и в други закони, касаещи местните власти.
Председателят на НАПОС-РБ и председател на Общински съвет – Велико Търново Венцислав Спирдонов обяви, че сдружението обединява вече 206 членове. Ръководството на НАПОС-РБ прие двама нови членове и това са Вилимир Александров, председател на Общински съвет – Симитли, и Иван Тинков, председател на местния парламент в Брезник, посочиха от организацията.
На заседанието бе избран трети заместник-председател на НАПОС-РБ като единодушно бе подкрепена кандидатурата на председателя на Общински съвет – Стражица Илиян Маринов. Той е с икономическо и юридическо образование, дълги години се занимава с обществена дейност и е работил с петима кметове. 
НАПОС-РБ е учредена на 16 юли 2004 г. в  Пловдив, сочи информация на сайта на асоциацията. Седалището на асоциацията е София, а нейният основен профил на действие е реализирането на ефективно местно самоуправление и развитие на гражданското общество в Република България, както и защита на професионалните интереси на своите членове. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари