Председателят на Националното събрание на Република Корея Ким Джин-пьо ще бъде утре на официално посещение у нас

Рекламирай в beZpartien.bg

Председателят на Националното събрание на Република Корея Ким Джин-пьо ще бъде утре на официално посещение в България, съобщи пресцентърът на парламента. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков.
Официалното посещение ще започне с церемония по полагане на венец на паметника на Незнайния воин, след което председателите на парламентите на България и на Република Корея ще имат разговор „на четири очи“ в историческата сграда на Народното събрание (НС). Предвижда се Ким Джин-пьо да се разпише в книгата за официални гости на българския парламент.
Росен Желязков и Ким Джин-пьо ще дадат началото на пленарните разговори между народните представители от двете страни.
В рамките на посещението си председателят на Националното събрание на Република Корея Ким Джин-пьо ще разговаря с президента Румен Радев и с кмета на Пловдив Костадин Димитров.
Това е първа визита на председател на корейския парламент в България и се надявам тя да бъде успешна и да спомогне за активизиране не само на политическите, но и на икономическите отношения между нашите страни, заяви при посрещането на госта заместник-председателят на НС Росица Кирова, цитирана в прессъобщението.
В  края на юли миналата година министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и новоназначеният тогава посланик на Република Корея Бе Джонгин обсъдиха възможностите за задълбочаване на двустранните икономически отношения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *