Председателят на Сметната палата пристигна на „Дондуков“ 2 за среща с президента относно процедурата по назначаване на служебен премиер

Рекламирай в beZpartien.bg

Председателят на Сметната палата Димитър Главчев пристигна на „Дондуков“ 2 за среща с президента Румен Радев относно процедурата по назначаване на служебен министър-председател.
След връщането на неизпълнен трети проучвателен мандат за съставяне на правителство по-рано днес държавният глава обяви, че започва срещи с всички посочени в Конституцията потенциални служебни министър-председатели.
Съгласно чл. 99 от Конституцията, след като не е постигнато съгласие за правителство, президентът след консултации с парламентарните групи и по предложение на кандидата за служебен министър-председател назначава служебно правителство и насрочва нови избори в двумесечен срок. След промените в Конституцията за служебен министър-председател държавният глава може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник.
По-рано днес Радев се срещна с председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков и управителя на БНБ Димитър Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *