Представителите на изпълнителната власт утре ще подкрепят предложението за 11% увеличение на пенсиите, каза служебният премиер

Утре на Надзорен съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) представителите на изпълнителната власт ще подкрепят предложението, което ще направи служебният социален министър за 11% увеличение на пенсиите. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг в Министерския съвет.
Той подчерта, че хората, които имат право на пенсии, ще получат увеличение с 11%, а не както е по правилото по чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване.
Никога не е стояла пред нас някаква тема да се колебаем какво да направим. Не знам откъде излязоха всички тези спекулации, каза служебният премиер. 
Нека да бъдат спокойни пенсионерите, ще получат 11-процентно увеличение, доколкото зависи от представителите на изпълнителната власт. Аз предполагам, че останалите едва ли ще имат нещо против, без, разбира се, да изземвам функциите на никого. Може би ще се успокоят и тези, които внесоха целия този шум в системата. Надявам се да се концентрират повече в предизборната си кампания, допълни още служебният министър-председател Димитър Главчев. 
На брифинга в Министерския съвет служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов още веднъж потвърди, че увеличението е обезпечено с необходимите средства. По думите му утре от 10:00 часа той ще направи предложение в Надзорния съвет на НОИ за увеличение на пенсиите с 11%, както е заложено в Закона за държавния бюджет. Сумата е обезпечена, приета е от Народното събрание. Всички разчети показват, че няма причина да не бъдат увеличени пенсиите с 11%, коментира Иванов. 
Той увери също, че след гласуването утре ще бъде дадена допълнителна информация. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари