Премиерът в оставка Николай Денков ще участва в неформална среща на лидерите във Вилнюс за новия Стратегически дневен ред на ЕС

Рекламирай в beZpartien.bg

Премиерът в оставка акад. Николай Денков ще участва днес във Вилнюс в неформална среща на лидерите относно новия Стратегически дневен ред на Европейския съюз, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Разговорите са по инициатива на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.
В срещата в столицата на Литва ще участват още президентът на страната Гитанас Науседа, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, министър-председателят на Швеция Улф Кристершон, премиерът на Нидерландия Марк Рюте и министър-председателят на Чехия Петър Фиала.
В края на 2023 г. председателят на Европейския съвет осъществи неформални консултации с лидерите относно приоритетите за следващия институционален цикъл. Шарл Мишел очерта най-общо елементите, които се планира да залегнат в новия Стратегически дневен ред на ЕС, сред които са външна политика, сигурност и отбрана, конкурентоспособност, в това число зелен и цифров преход, миграция, разширяване, уточниха още от правителствената информационна служба. 
В сряда се очаква да се проведе второто за тази седмица правителствено заседание, а премиерът в оставка Николай Денков ще отговаря на въпроси на медии и граждани на живо във Фейсбук в четвъртък. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *