Преподавател от Филиала на Пловдивския университет в Смолян представи новата си книга

В Заседателна зала на Филиала бе представена новата книга на д-р Христо Каменов – преподавател във Филиал – Смолян на Пловдивския университет (ПУ) „Паисий Хилендарски“, съобщи за БТА проф. д.ф.н. Елена Николова – директор на висшето учебно заведение. Книгата „Българска литература за деца от епохата на късното Възраждане до средата на XX век“ проследява развитието на детската литература в страната ни. Тя е ценно помагало за студенти, изучаващи български език и литература, и начална педагогика. 
Събитието бе открито от проф, Николова, която представи автора като възпитаник на ПУ, Филиал – Смолян, който е и директор на Професионална гимназия „Васил Димитров“ – гр. Мадан, и хоноруван преподавател на смолянското висше училище. Рецензентът доц. д-р Соня Райчева направи задълбочен анализ на представяната книга и факторите, способствали за нейното написване. 
На представянето присъстваха учители от Професионалната гимназия в Мадан, директори на училища от Смолян и региона, преподаватели и студенти от филиала на ПУ „Паисий Хилендарски“.
Миналата година д-р Христо Каменов издаде книга за творчеството на Астрид Линдгрен с анализ на три от най-известните произведения на Линдгрен „Пипи дългото чорапче“, „Карлсон“ и „Емил от Льонеберя“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари