Преподаватели и докторанти от Факултета по славянски филологии към СУ посетиха фондация, която работи с деца в неравностойно положение

В навечерието на предстоящия Ден на славянската писменост и култура преподаватели и докторанти от Факултета по славянски филологии към Софийския университет (СУ) “Св. Климент Охридски‘‘ посетиха фондация “Дечица“, чиято дейност е насочена към деца в неравностойно положение. По повод предстоящия празник преподавателите направиха дарение от името на факултета за библиотеката на фондацията. Те дариха специално подбрани и съобразени с възрастовите групи и интересите на подрастващите книги, съобщиха днес от СУ.
Деца и преподаватели прекараха заедно един следобед в споделено четене на приказки, разказване на истории, рецитиране на стихотворения и разговор върху теми, сред които и тази за силата да променяш света около себе си. Инициативата е част от усилията на Факултета по славянски филологии да подпомага както образователния напредък на децата, така и да окаже подкрепа за тях в света на четенето и фантазията.
Представителите на фондация “Дечица“ изразиха своята благодарност към Факултета по славянски филологии за посещението, както и за ангажимента, неговите представители да помагат на децата в света на книгите. Те изразиха радостта си от възможността за бъдещо сътрудничество.
От своя страна, преподавателите споделиха вярата си, че съвместното четене ще създаде у децата усещане, че те са важни и имат възможности за растеж и постижения.
Посещението е само началото на дългосрочния ангажимент на Факултета по славянски филологии към подобни събития, които да се провеждат периодично с цел да се подкрепи образователния напредък на най-малките и да се насърчи любовта към четенето.
Факултетът по славянски филологии изразява благодарност към фондация “Дечица“ за възможността да се включи в тази важна инициатива, като се ангажира да продължи да помага на децата в тяхното развитие, отбелязват от СУ.
БТА припомня, че Факултетът по славянски филологии на Софийския университет ще награди автора на най-добрата научна книга в областта на езикознанието за 2024 г. на академичното тържество по случай 24 май, организирано от Софийския университет, което ще се състои в Аулата, в Ректората на СУ.
/ЙВЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари