Преподаватели от УНСС взеха участие в първата Академия по предприемачество в земеделието

Преподаватели от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) взеха участие в първата Академия по предприемачество в земеделието, съобщиха от висшето училище.
Доц. д-р Костадин Коларов, директор на Института по предприемачество и ръководител на катедра „Предприемачество“ в УНСС, и гл. ас. д-р Емилия Дунева, преподавател в катедра „Управление“, се включиха в първото издание на Академията. Нейни организатори са Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа.
Събитието се състоя в Икономическия университет във Варна.
В изданието 13 младежи от цялата страна представиха разнообразни и иновативни проектни идеи в областта на земеделието. В продължение на седмица участниците имаха възможност да надградят своите знания и умения с помощта на интензивна обучителна програма.
Доц. Коларов направи презентация и даде на младите предприемачи ценни съвети за успешното бизнес планиране и моделиране, като обясни подробно характеристиките на популярния бизнес модел Canvas и неговото приложение, отбелязва от УНСС.
Гл. ас. Дунева представи друга много актуална тема, която съпътства ежедневието ни в бизнеса и в личния живот – социалните медии и стратегиите за работа с тях. Тя отбеляза, че един бизнес проект трудно ще достигне до своите целеви групи без помощта на социалните медии и другите комуникационни канали. Гл. ас. Дунева даде примери за успешни маркетинг стратегии на някои от най-големите земеделски компании в света, съобщават още от УНСС.
/ЙВЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари