През цялото време на този парламент от БСП не влязохме в сглобки и в договорки за постове, заяви Корнелия Нинова

През цялото време на този парламент от БСП не влязохме в сглобки, не влязохме в договорки за постове, за регулатори, за министерства, въпреки че се е случвало да имаме намеци и оферти за това. Това заяви лидерът на БСП и председател на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова на брифинг, на който отчете свършеното в 49-ото Народно събрание.
„Останахме твърди и последователни в политиките и в линията си в последните десетина години – борба със задкулисието и с паралелната държава, което в този парламент се върна, легализира, изпра и узакони“, посочи тя. През промените в Конституцията, през редица закони се върна корупцията и задкулисието и вече, както каза Кирил Петков, седи на първия ред, коментира Нинова. Тя заяви, че БСП остава категорична алтернатива на това.
Лидерът на БСП отчете, че са защитили социалната си програма и социалното лице на партията с битката за правата на трудещите се, за увеличаването на доходите и борбата с бедността и неравенствата. Ще останем в тази линия на поведение и в предизборната кампания и след това в следващия парламент, декларира тя. 
Корнелия Нинова посочи, че ПГ на „БСП за България“ е внесла 19 закона, направила е между първо и второ четене на закони на други парламентарни групи 180 предложения по текстове, внесла е 27 проекта за решения, от които три са за искане на вот на недоверие. Тя уточни, че са внесли два вота към правителството на премиера Николай Денков и един към правителството на служебния министър-председател Димитър Главчев, както и едно искане за оставка на вече освободения председател на Народното събрание Росен Желязков.
Направихме 39 декларации от трибуната на парламента, зададохме 384 питания и въпроси към различни министри, предизвикахме 18 изслушвания на министри в зала и сме заставали на трибунки и брифинги над 75 пъти, отчете още Нинова. Тя посочи, че зад тази статистика се крие много труд и усилия и благодари на цялата парламентарната група за свършеното.     
„И в предпоследния ден на този парламент станахте свидетели на това как колегите продължават да се замерят с компромати, обиди, флашки, пудели и т.н.“, коментира Корнелия Нинова. По думите ѝ това е било емблема на цялото 49-ото Народно събрание и през цялото време БСП са се дистанцирали от този начин на правене на политика. 
Попитана дали след изборите БСП ще подаде отново ръка на „Продължаваме промяната-Демократична България“, за да предпази страната от Бойко Борисов и Делян Пеевски, Нинова отговори: „Нека да изчакаме изборите, да видим как хората ще се произнесат, но от сега да знаем едно: нашият изконен опонент беше, е и си остава паралелната държава, задкулисието, чиято еманация, създател, поддръжник и развиващ във всякаква роля е ГЕРБ и Бойко Борисов“. „Дали се съчетава с ДПС, дали с ПП-ДБ, дали с патриоти, реформатори и т.н., той това го умее. Умее да прегръща и да убива тези, с които се прегръща“, добави лидерът на БСП. Единствената партия сме, която през тези години устоя да не скочи в тази прегръдка, заяви още тя.   
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари