През последните три години се видя, че промяната, такава каквато очакваха хората, не се случи, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Разград Делян Добрев

През последните три години се видя, че промяната, такава каквато очакваха хората, не се случи, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Разград Делян Добрев на пресконференция след регистрацията ѝ в Районната избирателна комисия. Той посочи, че на 11 май се навършват точно три години от началото на промяната, а за този период резултатът, който може да се отчете е над 30% инфлация и над 20 милиарда нови дългове.
„Не можем да отречем, че са увеличени пенсиите, но това увеличение се плаща изцяло с тези 20 милиарда заеми. Трябва да направим всичко възможно, за да ускорим растежа на икономиката, за да усвояваме средства от европейските фондове“, отбеляза Добрев. По думите му за три години има усвоени едва 4% европейски средства. „Щяхме да се борим с корупцията, а индексът на Центъра за изследване на демокрацията показва, че през 2023 г. корупцията в България е била най-висока през последните 30 години“, посочи още Делян Добрев. Според него неуспехите са налице, но по-важното обаче е да се гледа напред, да се стартира усвояването на средства от европейските фондове и управлението на тези програми.
Той отбеляза, че не е водач про форма в Разград, а приема номинацията като голяма отговорност. „Въпреки, че съм водач и в родния си град Хасково ще бъда всяка седмица тук и ще провеждам срещи с хората, за да се опитам да ги убедя, че трябва да подкрепят ГЕРБ и че нашата листа е правилната“, добави Добрев. Той заяви, че целта, която си поставят е да се увеличи значително резултатът на ГЕРБ в областта от последните избори. Водачът на листата каза още, че винаги е насърчавал гласуването с преференции. Добрев изрази надежда на предстоящите избори ГЕРБ да покаже убедителен и много по-висок резултат от опонентите си. Според него истинската работа за Разград и областта ще започне след изборите, ако хората им гласуват доверие. По думите му след изборите ГЕРБ ще има основна роля в управлението и ще работи в подкрепа на всички общини в региона. 
Вторият в листата Гюнай Хюсмен нарече промяната през последните години „лъжлива“ и припомни направеното по време на мандата на ГЕРБ за града и региона. 
Областният координатор на ГЕРБ и областен управител на Разград Владимир Димитров, който е трети в листата заяви, че политическата сила влиза в предизборната кампания смирено и с уважение към всички опоненти. Той подчерта, че ще водят позитивна кампания с цел да увеличат доверието сред хората. 
Четвъртият в листата – лидерът на СДС в област Разград Теодор Ролев посочи, че промяната всъщност се е състояла, но не в посоката, в която са очаквали хората. Листата на ГЕРБ-СДС е пълна и в нея участват осем души. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари