През последното денонощие в област Търговище най-много дъжд е паднал в антоновското село Стеврек

През последното денонощие в област Търговище най-много дъжд е паднал в антоновското село Стеврек. Отчетени са 36 литра на кв.м., само там е имало и слаба градушка, съобщи за БТА ръководителят на Метеорологичната обсерватория в Търговище Красимира Стойчева.
По данни на наблюдателите към станцията градушката е била дребна – около 4 мм, примесена с дъжд и е продължила около 5 минути. Няма щети по реколтата, каза пред БТА кметът на Стеврек Ружби Хабилов. Поройният валеж от дъжд, придружен с бурен вятър, е продължил над час и половина. Нивото на реката, която преминава през селото, не се е повишило. Има сигнал за паднала мълния, извън населеното място.
Красимира Стойчева допълни, че валежомерните станции в областта отчитат най-големи количества в селата Дралфа и Стеврек, съответно 26 и 36 литра на кв.м., в Антоново са записани 31 литра на кв.м.
Според специалиста днес и в следващите дни метеорологичната обстановка над региона ще остане лабилна. Очаква се леко повишение на температурите, които заради влажността няма да се усетят от хората. Стойчева допълни, че тази година през май температурите са с малко под нормата за месеца. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари