Президентът Румен Радев проведе среща с председателя на парламента на Република Азербайджан проф. Сахиба Гафарова

Президентът Румен Радев проведе среща с председателката на парламента на Република Азербайджан проф. Сахиба Гафарова. Държавният глава е на официално посещение в Азербайджан по покана на своя колега Илхам Алиев. 
По-рано днес двамата президенти разговаряха на „четири очи“ в резиденцията „Загулба“ до столицата Баку. Също така подписаха документ за укрепване на сътрудничеството между България и Азербайджан. В тяхно присъствие бяха подписани още и Меморандум за разбирателство между държавната петролна компания на Азербайджан SOCAR и „Асарел инвестмънт“ ЕАД, договор за съвместно опериране между „България Еър“ и Азербайджанската национална авиокомпания по линията София-Баку-София, като възобновените директни полети ще започнат да се изпълняват през следващите месеци, Меморандум за разбирателство между Министерството на иновациите и растежа на България и Министерство на цифровото развитие и транспорта на Азербайджан за сътрудничество в областта на технологичните иновации и научноизследователската и развойна дейност, които поставят основата на съвместни проекти и инициативи на правителствено и бизнес ниво.
Днес държавният глава разговаря още и с български специалисти, работещи в областта на спорта в Азербайджан. В Баку президентът Радев положи венци пред паметника на Гейдар Алиев и на Алеята на мъчениците.
По време на посещението си в Азербайджан българският държавен глава бе придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари