Президентът Румен Радев ще направи работно посещение в Гърция

Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Гърция утре. В Атина държавният глава ще участва в откриването на 28-ата годишна кръгла маса на „The Economist“, съобщават от пресскретарията на държавния глава.
Международният форум събира държавни и правителствени ръководители от Гърция и региона, представители на институциите, бизнеса, международни организации и академичните среди. Тази година кръглата маса се фокусира върху предизвикателствата пред света, произтичащи от изострящите се геополитически конфликти, климатичните промени и глобалната икономика и търсенето на възможности за тяхното преодоляване.
В рамките на посещението си президентът Румен Радев ще проведе срещи с гръцката си колега Катерина Сакеларопулу и с министър-председателя Кириакос Мицотакис.
Задълбочаването на сътрудничеството в рамките на стратегическото за региона партньорство между България и Гърция, теми от взаимен интерес с акцент върху енергетиката, свързаността, транспорта и икономиката, както и въпроси от европейския и международен дневен ред, ще бъдат във фокуса на разговорите.
В рамките на посещението държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.
През септември миналата година президентът Румен Радев посети 87-ото издание на Солунския международен панаир. България бе почетна страна на най-голямото търговско изложение в Югоизточна Европа. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари