При избирателна активност от 34,03 на сто за Народно събрание и 36,83 процента за Европейски парламент приключиха изборите в област Силистра

При избирателна активност от 34,03 на сто за Народно събрание и 36,83 процента за Европейски парламент приключиха изборите в област Силистра. Това съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия Константин Стоилов.
Своя избор за народни представители са направили 38 101 от общо 113 501 гласоподаватели, а за представители в Европейския парламент са гласували 36 822 избиратели от имащите право 103 549 души.
Избирателната активност на вота за Народно събрание на 2 април миналата година в Силистренско е била 38,4 %.
От Областната дирекция на МВР съобщиха, че изборният ден е преминал без произшествия и при добър обществен ред. Оттам допълниха, че е създадена е необходимата организация за полицейска охрана при транспортирането на изборните книжа и материали от избирателните секции до РИК.
В звената “Български документи за самоличност” в Силистра, Тутракан и Дулово от 4 юни до 19:30 часа днес са издадени общо 18 удостоверения за гласуване на граждани, непритежаващи валидни лични документи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари