При специализирана полицейска операция в Белоградчишко са проверени 82 лица и 64 моторни превозни средства

При специализирана полицейска операция в Белоградчишко са проверени 82 лица и 64 моторни превозни средства (МПС). За констатираните нарушения са съставени шест акта и 12 фиша по Закона за движението по пътищата, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) във Видин.
В акацията са участвали и екипи на жандармерията, като са били обособени пет временни контролно-пропускателни пункта в селата Ружинци, Черно поле, Бело поле, Дреновец и в Белоградчик. В хода на операцията служителите на реда са инспектирали питейни заведения и търговски обекти и са извършили проверки в шест частни имота. 
На частен адрес в село Воднянци е констатирано неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, като са създадени условия за непълно отчитане на потреблението на електрическа енергия. По случая е образувано досъдебно производство.
В други четири имота в Белоградчик и в село Медовница са установени общо около осем кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. Горски служители са съставили на стопаните актове по Закона за горите. По случаите са образувани предварителни проверки. 
От ОД на МВР – Видин допълват, че специализираните полицейски операции с участието на екипи на жандармерията в областта се провеждат регулярно, а планирането им е съобразено с текущите анализи на оперативната обстановка в региона. Проведената акцията е с цел противодействие на конвенционалната престъпност, профилактиране на активния криминален контингент, подобряване на обстановката по безопасност на движението, както и осигуряване на полицейско присъствие в малки и отдалечени населени места, уточниха от полицията.
БТА припомня, че в края на миналия месец при проведена специализирана полицейска операция на територията на районното управление в Кула, съвместни екипи от полицейски служители и жандармерията са проверили 123 МПС и 176 лица. За констатираните нарушения по Закона за движението по пътищата са съставени три акта и 18 глоби по фиш.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари