При тези заявление не виждам как ще се състави правителство, Мария Габриел няма да вземе папката за премиер, коментира Бойко Борисов

Мария Габриел няма да вземе папката за премиер, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите, след като гласува на хартия в 78 СУ “Хр. Смирненски“ в Банкя.“ „Мога и аз да я взема“, отговори той на въпрос, но каза, че изборите не са свършили, резултати още няма.
От „заклинанията“ от сутринта не виждам как ще се състави правителство, посочи Борисов. Ние не можем само с ДПС, ПП-ДБ не могат с ГЕРБ и ДПС, „Възраждане“ казват или сме само ние, или никой“, математика в случая няма, заключи той. 
От сутринта може би само г-н Доган каза, че няма да е стабилно, затова повече да се съсредоточим върху евровота, това са изключително важни избори, отбеляза още той.
Според Борисов, ако се отиде на нови парламентарни избори, те ще бъдат като днес и би било огромна глупост. Редно е сега да ни върнат жеста – наше правителство, ще им дадем 1 министър, каза още той.
Месеци наред казвахме, че само с ДПС няма да направим правителство, което не попречи на ПП-ДБ да си изградят върху това цялата предизборна кампания, припомни лидерът на ГЕРБ.
Гласувах да се спре „този кеш последните 4 години, да започнем да изпълняваме обещанията си да продължи „Струма“, „Хемус“, Търново-Русе и нещо стабилно, за да може България да се върне на мястото, където е била и да се чува пак нейният глас“.
Според него не е добре служебен премиер да ни представлява на европейските съвети.
При силна избирателна активност има варианти да се създаде мощна коалиция – ПП-ДБ, Корнелия Нинова, Ваня Григорова, ако влезе, смята Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари