Приемането на протоколите от секционните избирателни комисии няма да приключи до утре на обяд, каза секретарят на 23-та РИК Полина Витанова

Приемането на протоколите от секционните избирателни комисии (СИК) няма да приключи до утре на обяд. Това прогнозира Полина Витанова, секретар на 23-та Районна избирателна комисия (РИК), която говори пред журналисти в „Арена София“. За 23-ти 25-и многомандатен избирателен район (МИР) протоколите ще се предават в „Арена София“, а за 24-и – в „Арена Асикс“. В „Арена София“ първите СИК, които започнаха да предават протоколите си, са от 23-ти МИР.
Общо 633 са СИК от 23-ти МИР, които трябва да предадат протоколи в „Арена София“. Много ще са данните, много ще са числата, става бавно въвеждането им, посочи Витанова. По думите ѝ със сигурност ще има изчакване и няма да стане бързо. Прогнозата е, че до обяд няма да свършим, посочи тя. Повечето писане са пропорционалните листи, данните, които трябва да се вписват и преференциите, много са кандидатите.
Отново проблеми с машините в почти всяка СИК – разпечатваха празни бюлетини или отрязъци от бюлетини, опашки от избиратели, трудно се организираха някои секции с двата избирателни списъка, бавно ставаха нещата, нямаше нарушения, които да опорочават изборния процес, обобщи Витанова. Имаше секции, в които продължи до 21:00 часа гласуването, припомни тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари