„Приказна ваканция“ очаква малките читатели и приятели на Детския отдел на разградската библиотека

„Приказна ваканция“ очаква малките читатели и приятели на Детския отдел на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“. В продължение на два месеца разнообразни тематични занимания ще осмислят отново свободното време на децата. Началото на ваканционната програма беше поставено с празник на открито. Подрастващите, посещаващи редовно Детския отдел на библиотеката, както и малчугани, участници в различни ваканционни групи към Центъра за извънучилищна подготовка „Резонанс” и Центъра за ученическо техническо и научно творчествоq се забавляваха с героите от най-четената поредица в Детския отдел на разградската библиотека „ Барбароните“ – Барбадей и Барбарири. 
Директорът на културната институция Димитър Петров поздрави децата, като им пожела весело лято и незабравими срещи с книгите и енциклопедиите. „Радващ е фактът, че Детският отдел на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ е желано място за приятно и смислено прекарване на свободното време през лятото за все повече деца не само от Разград, но и от други градове и държави, гостуващи на своите баби и дядовци“, каза за БТА директорът на културната институция. Той посочи, че ваканционната програма и тази година е съобразена с интересите на децата. Малчуганите ще четат произведения от любими автори, приказки, енциклопедии, стихчета и развлекателни истории, ще рисуват и гледат филми. В пътуването във времето на книгата ще бъдат включени също родителите и близките на децата. 
Директорът на Центъра за ученическо техническо и научно творчество Цветанка Русева заяви, че инициативата „Приказна ваканция“ се радва на голям интерес сред децата, затова всяка година извънучилищното звено залага във ваканционната си лятна програма организирани посещения в Детския отдел. 
 „Самите ние обичаме да четем и съвсем естествено запознахме и децата с книжките още от първите им дни“, казаха родителите на почти двегодишните Дара и Михаела. И двете момиченца си имат отделни читателски карти и редовно посещават Детския отдел на библиотеката заедно с мама. Майките заявиха, че са започнали с меки бебешки книжки, после такива с големи картинки на животни, плодове, зеленчуци, музикални книжки, приказки с дракони и принцеси. „Ние сме щастливи майки на малки читатели, които, надяваме се, ще запазят любовта към книгите завинаги”, отбелязаха двете млади жени.
Главният библиотекар и специалист „Връзки с обществеността“ в разградската библиотека Мила Маринова подчерта, че няма нищо по-хубаво от това да виждаш грейнали детски очи и усмивки, желаещи да се веселят, но и да четат. Това по думите й е и основната идея на инициативата „Приказна ваканция“ – да бъде запазена традицията за любовта към книгата. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари