Приносът на България в НАТО, за който най-много трябва да говорим, са високообразованите военни, каза генералният директор на БТА Кирил Вълчев

Рекламирай в beZpartien.bg

Когато се замислим за приноса на България в НАТО, за който най-много трябва да говорим, това са хората, с които България е влязла в НАТО – високообразованите военни, които дават всекидневно своя принос за сигурността. Това каза генералният директор на БТА Кирил Вълчев по време на откриването на изложбата „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“ във Военна академия „Г. С. Раковски“. 
Официалното откриване на изложбата се състоя в сградата на Българската телеграфна агенция миналата седмица – на 29 март, денят, в който страната ни се присъединява към НАТО през 2004 г. След откриването на експозицията БТА и Военна академия „Г. С. Раковски“ подписаха договор за партньорство.
Изложбата беше открита още в пресклубовете на агенцията в страната и чужбина. Тя разкрива в кадри и документи ключови исторически моменти, съхранени в архивния фонд на БТА. В националния пресклуб на БТА в София експозицията бе открита от генералния директор на БТА Кирил Вълчев и юриста и председател на 39-ото Народно събрание (2001-2005 г.) проф. Огнян Герджиков, който на 18 март 2004 г. предава на президента на България Георги Първанов (2002-2012 г.) ратификацията на Северноатлантическия договор. В националните пресклубове на БТА извън София изложбата беше представена в дигитален вариант.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *