Присъда от 16 години затвор получи мъж, който убил фермер с дървен кол за направена му забележка

Окръжният съд в Монтана осъди на 16 години затвор мъж на 35 годни от град Трън, който живее в ромския квартал на Вършец „Изток“, за убийство на 52-годишния фермер И. Ц. от Вършец, съобщиха от Съдебната палата в Монтана. 
Убийствата е станало на 28 август 2021 година в квартал „Заножене“ във Вършец. Към 21 часа на този ден И. Ц. отивал към фермата си за животни в квартала с кола. Той видял група хора да се опитват да прескочат оградата на имота на съседна на неговата ферма, собственост на негов приятел. Спрял, излязъл от колата и направил забележка, при което един от групата взел дървен кол и ударил с него И.Ц. по главата. Той паднал на място и починал. Веднага била повикана полиция и убиецът бил задържан същата вечер. 
Експертиза по делото установила, че причина за смъртта е именно ударът с кол по главата, при кой бил счупен черепът и увреден мозъкът на пострадалия.
Освен присъдата от 16 години затвор, убиецът ще трябва да плати и обезщетение от 300 000 лева на роднините на починалия- съпругата, дъщеря му и сина му. 
От Областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха за БТА, че в последните няколко години престъпността в региона намалява, а убийствата са по 1-2 годишно, като всички са разкрити. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари