Призив за любов, разбирателство, повече търпение, братолюбие, взаимност и грижа отправи архимандрит Стефан от Троянския манастир

Троянския ставропигален манастир „Успение Богородично“ събра десетки богомолци, дошли да чуят сутрешната литургия и да се поклонят пред иконата на Света Богородица Троеручица, покровителка на храма.  
Сутрешната Василиева литургия в обителта беше отслужена от архимандрит Стефан, наместник на игумена на манастира. В своята проповед той говори за смисъла на Велики четвъртък и събитията, които предстои да съпреживеем в дните преди Възкресението. Велики четвъртък е денят от Страстната седмица, който е най-натоварен със събития, символически възпоменания и богослужения, каза отец Стефан.
Той отправи призив за любов, разбирателство, повече търпение, братолюбие, взаимност и грижа. „Защото жертвата на нашия Господ Исус Христос, неговата смърт и възкресение ни учат именно на това – че няма по-голяма любов от тази да положиш душата си за душите на своите приятели“, добави отецът.
Вечерната литургия в манастира ще припомни на богомолците за Христовите страдания, с четения на откъси от 12-те Евангелия, проследяващи хронологически Христовите спасителни страдания, смъртта и погребението Му.
„Да бъде честит настъпващият Възкресен ден и Божията милост и всеопрощаваща любов да изпълват домовете и сърцата на всички“, пожела архимандрит Стефан.
Служители на обителта от рано боядисват 1500 яйца, които ще бъдат раздадени на миряните на Великден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари