Пробив на бул. „Рожен“ ще свързва столични квартали със Северната скоростна тангента от април следващата година

Пробив на бул. „Рожен“ ще свързва столични квартали със Северната скоростна тангента от април следващата година. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столична община Иван Василев, който провери на място строителните дейности. По проект новата отсечка на булеварда ще бъде с две летни с по три платна в посока, разделителна ивица и тротоари. Изграждат се нови инженерни мрежи, водопровод и разделна канализация. Осветлението вече работи, разделителната зелена площ между платната е изградена, тротоарите също са изградени, каза Теодоси Бояджиев, главен инженер във фирмата – изпълнител на проекта.
Предстоящите строителни дейности по средното и южното платно на бул. „Рожен“ не предвиждат спиране на движението по трасето. Живеещите в околните квартали ще имат осигурен градски транспорт.  
Стойността на изграждането на трасето е над 50 млн. лв, посочи Иво Иванов, член на дирекция „Инвеститорски контрол“ . В момента се изгражда първият етап, като най-трудният участък за изграждане са последните над 700 м, който включва всички комуникации. Предвидена е и велоалея в зоната на западното локално платно на бул. „Рожен“, посочи още Иванов.
Северните територии на София са приоритет на кмета на града Васил Терзиев, каза Василев. По думите му трафикът в северната част на София ще бъде облекчен и тези територии ще бъдат по-добре свързани с централната градска част. Изгражда се и се реконструира и трамвайното трасе, така че да бъде достъпно и удобно за гражданите в северните квартали. Имаме готовност през следващата година бул. “Рожен“ да бъде продължен и свързан с Околовръстен път, посочи още той.
Тази година се ремонтират „Челопешко шосе“ и „Чепинско шосе“, реконструират се няколко моста в кв. “Нови Искър“, изграждат се и няколко детски градини, каза още той.   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари