Проблем с отпечатването на тестовете от матурата по български език и литература е имало и в шуменско училище

Проблем с отпечатването на тестовете от матурата по български език и литература е възникнал и в Профилираната езикова гимназия „Никола Вапцаров” в Шумен, съобщи за БТА началникът на Регионалното управление на образованието Кремена Маринова, като припомни, че подобен проблем е имало и в други училища в страната. 
Проблемът е свързан с принтер, който не е разпечатал на хартиен носител в пълна степен диаграмата, отбеляза Маринова. Тя уточни, че в момента подготвя доклад до Министерството на образованието и науката за случилото се, което ще вземе решение как да се процедира при тази ситуация и увери, че учениците няма да бъдат ощетени. 
Маринова припомни, че 1268 ученици от Шуменска област имаха право да се явят на матурата по български език и литература. 
Втори задължителен държавен зрелостен изпит се проведе днес в десет сгради в областта. По четиринадесет учебни предмета, избрани от зрелостниците, се явиха 580 от допуснатите до втора матура 589 души. Най-много се явиха на изпит по английски език – 288 зрелостници, както информира по-рано БТА. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари