Проблем в електронната система на Гаранционния фонд блокира работата на застрахователните компании

Проблем в електронната система на Гаранционния фонд блокира работата на застрахователните компании в страната, установи репортер на БТА.
Проблемът е блокирал издаването на полиците по задължителната за водачите „Гражданска отговорност“, а по думите на застрахователи, от дни нямат връзка с платформата.
„Системата не работи от събота. Бяхме информирани, че е планирана профилактика с цел подобряване на услугите, предлагани Гаранционния фонд за времето от 8:00 ч. на 29 юни до 8:00 ч. на 30 юни. Вчера системата обаче също не проработи. Днес, 2 юли, отново нямаме връзка с платформата, т.е. от понеделник нямаме информация какво се случва, а само и единствено проблеми – не можем да издаваме полици, не можем да пускаме сметки, не можем да правим анекси. Всичко, което е свързано с Гаранционния фонд или иначе казано с „Гражданската отговорност“, е блокирано, каза за БТА Петко Атанасов, експерт по „Автомобилно застраховане“ към застрахователна компания „Булстрад“.
„С вързани ръце сме. В някакви откъслечни моменти, за около десетина минути за целия ден системата тръгва и после пак не може да се ползва. До преди малко имахме някакъв промеждутък, в който поработихме, в момента отново дава грешка. Не искаме да връщаме клиенти, но като не ни се дава възможност да работим, ние не можем да ги обслужим“, обясни експертът.
Според застрахователи няколко пъти досега през годините системата се е сривала. Проблемът е водил до голямо напрежение сред собствениците на автомобили, възпрепятствани да ги управляват, заради невъзможността да им бъдат издавани полици „Гражданска отговорност“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари