Продължава гасенето на пожара край Ямбол, унищожени са 200 дка с пшеница

Продължава гасенето на пожара край Ямбол, който пламна около 14:00 часа днес в близост до гробищния парк на изхода на града в посока село Кукорево, каза за БТА началникът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Кольо Гяуров. 
Огънят е тръгнал от сухи треви и храсти. Девет огнеборци с три противопожарни автомобила са на мястото на инцидента. Няма опасност за близките населени места, посочи началникът на противопожарната служба.
Унищожени са 200 декара с пшеница. Целият житен масив е около 300 декара, каза пред журналисти Стефан Чолаков, председател на Земеделската кооперация „Нова идея“, която стопанисва нивата.
„Според мен, пожарът е тръгнал от незагасена цигара, неволно хвърлена от автобусната спирка в близост. Вятърът е доста силен и веднага е разнасъл пожара“, коментира Чолаков.
Към момента няма данни за пострадали, както и за ограничаване на движението по пътя Ямбол – село Кукорево, каза по-рано говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари