Продължава събарянето на сградите върху терена за бъдещата Национална детска болница, съобщиха от Министерството на здравеопазването

Продължава събарянето на сградите върху терена за бъдещата Национална детска болница. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Теренът е в столичния кв. „Горна баня“. Изпълнителният директор на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ д-р Влатко Глигоров представи на служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева актуализиран линеен график за ускорено изграждане на Националната детска болница. Паралелно се подготвят и документите за издаване на виза за проектиране на детската болница и за искане на становища от експлоатационните дружества за водопровод и канализация, електроснабдяване и др.
Следващата седмица се очаква и първият доклад от Европейската инвестиционна банка.
Преди дни служебният премиер Димитър Главчев каза, че дейностите по събарянето на сградите и разчистването на терена може да се изпълнят в рамките на пет месеца, вместо на седем. 
Тази сутрин Главчев отбеляза, че за процеса по изграждане на лечебното заведение са предприети действия за съкращаване на сроковете, за които е възможно, но обърна внимание, че „изпълнителят на проекта два дни подред не извършава никакви дейности“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари