Проект за изграждане на Младежки център беше представен в Кюстендил

Проект за изграждане на Младежки център беше представен в Кюстендил. Проектът предвижда изграждането на мултифункционална сграда, която ще предлага разнообразни дейности, включително международни, както и цялостни услуги в помощ на личностното развитие и пригодността за заетост на учениците и младежите на възраст до 29 години.
„Надявам се, след като бъде завършен проектът повече наши съграждани да се възползват от него, а младите да намерят своя път и развитие“, каза кметът Огнян Атанасов.
Новата сграда ще бъде на два етажа, а застроената площ ще е над 500 кв. метра. Тя ще е разположена в близост до Обединения детски комплекс в града. Край сградата ще бъдат създадени паркоместа за автомобили и велосипеди.
В центъра ще се реализират дейности, които да мотивират младите хора да участват в местни инициативи, свързани с предприемачество, натрупване на знание или развитие на умения, за повторно включване на отпадналите ученици в процеса на учене, за повишаване на дела на успешно завършилите средно образование сред уязвимите групи, за повишаване на интереса на учениците и младите хора към придобиване на знания и ключови компетентности в различни области, което да подпомогне реализацията им на пазара на труда.
Младежкият център ще работи за развитие на идеи и инициативи, насърчаващи гражданската активност и за личностно развитие на младите хора.
Според заместник-кмета на Община Кюстендил Кристиян Иванчов, който е ръководител на проекта, той трябва да бъде готов до 2026 година.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари