Проектът „Еко бъдеще“ събира младежи от четири държави в казанлъшкото село Средногорово

Обучение за младежки работници по програма „Еразъм+“ с наименование „Еко бъдеще“ ще се проведе от днес до 11 юни в казанлъшкото село Средногорово от сдружение Младежки център за развитие „Взаимопомощ“. Това съобщи за БТА председателят на организацията инж. Мария Славова. То е насочено към екологията и екологосъобразен и устойчив начин на живот, разделно събиране на отпадъци, компостиране, живот с нулев отпадък, еко образование и кампании с екологична насоченост. 
Дейностите ще се осъществят в еко център „Зелена Европа“, който е създаден, за да провокира младите хора да живеят екологосъобразно, посочи тя. В проекта ще вземат участие 12 младежи от Испания, Чехия, България и Полша, които пристигат днес. Това е вторият проект от одобрената акредитация на сдружението, като предният се състоя през октомври в Пампорово и беше на тема „Скулптури на идеи 2“, напомни Мария Славова. По време на дейностите младежите имаха възможност да научат повече за графичната фасилитация и как на практика да визуализират своите идеи чрез рисуване на ръка, както и на специални дигитални съоръжения-таблети, с които организацията работи и има опит.
По посочения проект се планират още две обучения за младежки работници от 14 до 22 юни и от 21 до 30 август. Те ще бъдат за действия при кризисни ситуации и за дейности, насочени към медиите.
През изминалата година по акредитацията на програма „Еразъм+“ организацията осъществи проектите „Скулптури на медии”, „S.O.S”, „Еко енергия”, а в началото на март тази година – „Екология в медиите“ в Международен младежки център Стара Загора, каза още Славова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари