Проектът „Грижа в дома в община Лом“ се удължава, 176 възрастни и хора с увреждания ще получават помощ

Проектът „Грижа в дома в община Лом“ се удължава до 31 август 2024 година, след като кметът на общината Цветан Петров подписа договор за това с управляващия орган на програма „Развитие на човешките ресурси 2021-2027“, съобщиха от местната администрация в Лом.
Така 176 потребители на услугата, които са хора с увреждания и възрастни в невъзможност за самообслужване, ще продължат да получават помощ в домовете си – доставка на храна и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, здравни, социални и административни услуги. За целта са наети социални асистенти, за които е осигурен транспорт до домовете на потребителите.
От Община Лом съобщиха за БТА, че проектът „Грижа в дома в Община Лом“ се реализира от началото на 2023 година и се финансира от фондовете на Европейския съюз. Дотук са отпуснати безвъзмездно 846 837,59 лева, а с допълнителното споразумение за удължаване действието на проекта финансирането става в размер на 1 258 384, 83 лева. С проекта се цели да се осигури подкрепа в домашна среда на хора с увреждания и възрастни хора, уточниха от местната администрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари