Проектът за новата мултифункционална спортна зала в Казанлък беше обсъден с представители на българската и европейската колоездачни федерации

Идейният проект за изграждане на многофункционална спортна зала с колоездачна писта в Казанлък беше представен пред Джоузеф Смец, председател на пистовата комисия на Европейската колоездачна федерация и изпълнителен директор на Белгийската федерация по колоездене, съобщават от пресцентъра на Община Казанлък. Той изрази одобрението си към проекта и показа добри примери както на новоизградени, така и на реконструирани колоездачни писти в Белгия. 
На срещата присъстваха още проектантите Иван и Петър Кирякови, главният архитект на Общината Иван Кирчев, архитектите Петя Георгиева и Христо Инджов, председателят на местния клуб „Лястовица – 1905“ Смаил Алимов и председателят на Управителния съвет на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов. 
Джоузеф Смец представи още и добри практики и начини на самоиздръжка на тези многофункционални зали, тъй като в тях се практикуват и други видове спорт. Обсъдени бяха и въпроси, поставени от ангажираните в проекта архитекти и проектанти относно предизвикателствата, пред които са изправени и решенията, които трябва да бъдат намерени. Смец отговори на всички въпроси, като насочи вниманието към задължителните изисквания за всяка велописта, за да може тя да получи акредитация.
Срещата приключи с изразена удовлетвореност за етапа на развитие на проекта и категорична подкрепа от страна на Европейската колоездачна федерация, посочват от общинската администрация. 
Припомняме, че проектът за ремонт на Колодрума и изграждане на мултифункционална спортна зала в Казанлък е сред проектите, заложени в държавния бюджет за 2024 година, и е на стойност 13,5 милиона. Новата мултифункционална спортна зала ще изпълнява функцията на колодрум, пространство за различни видове спорт, концертна зала и място за социални прояви и събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари